preloader

Cosmetica

Huidverzorging

gelaatDe huid is een vitaal orgaan. Het is ook ons grootste orgaan dat het meest wordt blootgesteld aan factoren van veroudering, omgeving en gevolgen van ons gedrag. Huidreiniging en huidverzorging zijn van essentieel belang voor het behoud van een gezond uitziende huid.

Ongeschikte producten kunnen de natuurlijke functie van de huid verstoren. Zelfs langdurige blootstelling aan zuiver water kan de huidbarrière doen verzwakken en de huid kwetsbaar maken voor invloeden van buitenaf. Vandaar dat de keuze van de juiste producten voor de dagelijkse reiniging en verzorging van de huid belangrijk is.

De mannenhuid verschilt sterk van de vrouwenhuid. Zo is de huid van een man 16 tot 24 procent dikker, heeft ze een hogere zuurtegraad, is ze een stuk steviger en bevat ze meer cellen. Daardoor gaat ze minder snel rimpelen. Maar op latere leeftijd vertoont de mannenhuid echter juist meer diepe rimpels. Vandaar dat het noodzakelijk is om de juiste producten te gebruiken. Wij bieden een verzorgingsproducten voor mannen aan.

Advies voor jouw huid met onze test

De apotheek is de aangewezen plaats om deskundig advies te krijgen over de huid. Ook zal u de laatste dermatologische ontwikkelingen vernemen in functie van uw behoefte en uw huidtype. Wij bieden een ruime keuze aan deodoranten, dag- en nachtverzorging voor ieder huidtype, reinigingsproducten, make-up…

Moest u twijfelen over u huidtype, kunnen we steeds uw huid testen om te bepalen welk type van huid u zou hebben. We kijken of de huidige cosmeticaproducten die u gebruikt worden, de goede verzorging zijn voor uw huid. Deze test neemt slecht een 15 minuten in beslag. U kan ook altijd een afspraak maken of gewoon langskomen in de apotheek.

Verder beschikken wij over huidverzorgingsproducten van volgende merken:

louiswidmer  saforelle saugella vichy aderma bioderma dermalex eauthermale eubos eucerin   korres   larochefilorgalogoLOGO-URIAGE

 

Handen & voeten

De verzorging van de handen en voeten is een heel belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging omdat onze handen en voeten veel onder extreme omstandigheden moeten werken: droge lucht, zon, temperatuurwisseling of bijtende reinigingsproducten, ze krijgen het allemaal te verduren.

De producten verkrijgbaar in onze apotheek beantwoorden volledig aan de huidige noden van uw handen en voeten om ze steeds een goed voorkomen te garanderen. Zo kan u bij ons terecht voor nagelverzorgingsproducten, verzorgingsproducten voor handen en voeten, producten voor zweetvoeten, eksterogen en wratten, pleisters voor handen en voeten, (herbruikbare) blarenpleisters, …

eubos reskin neutrogena    hansaplast epitact compeed vitry scholl

 

Haarverzorging

We hechten enorm veel belang aan ons haar. Het is de spiegel van onze schoonheid en gezondheid. Het is dus van essentieel belang dat het haar in vorm is. Het moet zacht, glanzend en veerkrachtig zijn, maar moet lang goed blijven zitten!

Wij beschikken over een aantal gamma’s gespecialiseerd in haarverzorging. We geven u graag de nodige raad en uitleg bij het kiezen van de juiste en aangepaste verzorging voor uw haartype.

ducray klorane dercos korres   eucerin   bioderma

 

Bescherming tegen de zon

De zon is een bron van genot maar tegelijk ook gevaarlijk voor onze gezondheid. UV-stralen zijn verantwoordelijk voor een versnelde huidveroudering en pigmentvlekjes, zonnebrand, huidaandoeningen en in extreme gevallen huidkanker. Wanneer u langere tijd aan de zon wordt blootgesteld, is een goede bescherming noodzakelijk.

Op basis van uw huidtype en de omstandigheden waarin u zich aan de zon blootstelt, helpen wij u bij het kiezen van de meest geschikte zonnebescherming.

Wij beschikken over een brede waaier aan zonneproducten van:

louiswidmer vichy laroche   eucerin logo_isdinbioderma