preloader

Mond- en tandverzorging

Mondverzorging of het in goede conditie houden van de tanden en mond is niet moeilijk. Goed poetsen en regelmatig een bezoek aan de tandarts/mondhygiënist zijn gouden regels. Ook kinderen moeten goed poetsen, omdat het glazuur van het melkgebit niet zo sterk is als dat van het blijvende gebit. De tanden en kiezen van kinderen zijn daardoor extra kwetsbaar.

Naast het gebruik van de juiste poetstechniek is ook het juiste materiaal essentieel bij een goede mondverzorging. Een tandenborstel (al dan niet elektrisch) en tandpasta zijn daarbij uw voornaamste bondgenoten. Wij beschikken over een ruim assortiment van tandpasta’s en (elektrische) tandenborstels voor kinderen en volwassenen. Daarnaast hebben we een brede waaier aan speciale mondzorgproducten voor mensen die hun gebit (tijdelijk) extra zorg moeten geven. Zo zijn er medicinale tandpasta’s met een zachtere werking voor tanden en tandvlees. Er zijn ook pasta’s die tandvleesontstekingen tegengaan en voor een betere doorbloeding zorgen.

Voorts zijn er onderhoudsproducten als mondwater, flosdraad, tandenstokers en tongschrapers verkrijgbaar, alsook producten tegen een onfrisse adem en voor de reiniging van een kunstgebit.