preloader

Babyvoeding

Babyvoeding

babyEen kwalitatief assortiment voeding voor uw baby & peuter

Hoewel moedermelk nog steeds de beste en meest volledige voeding is voor zuigelingen, bestaat er een immens aanbod aan kunstmatige voedingen.

We kiezen er dan ook voor om een uitgebreid gamma te voorzien om elke baby (met zijn kleine ongemakken) te kunnen voort helpen.

In onze apotheek vindt u babyvoeding voor alle leeftijden : startvoedingen voor de eerste leeftijd en opvolgvoedingen voor de leeftijd vanaf 4 à 6 maanden (2de leeftijd) en vanaf 1 jaar (3de leeftijd).

Een uitgebreid assortiment babyvoeding is in voorraad:

nutrilon   nestlenan   novalac

 

Verzorging

Het kleine lichaam van je baby heeft een intensieve verzorging nodig. De babyhuid is na de geboorte immers nog niet volgroeid en kan zich nog niet goed verdedigen tegen invloeden van buitenaf, zoals zon, regen en wind. Een babyhuid is vatbaarder voor infecties en schimmels, omdat de beschermende zuurmantel nog niet helemaal aanwezig is.

Er zijn in de apotheek specifieke hoge kwaliteit verzorgingsproducten om u en uw baby te verzorgen tijdens en na uw zwangerschap.

Verder kan u bij ons ook terecht voor o.a. verzorgingsproducten ter preventie en behandeling van huidstriemen, spenen, flessen, fopspenen, borstcompressen, afkolftoestellen ,…

Wij beschikken over het volledige gamma van:

Borstvoeding & afkolven

Borstvoeding

Er bestaat geen twijfel over: borstvoeding geven is het beste voor de baby. Moedermelk is de ideale voeding voor baby’s omdat deze alle voedingsstoffen bevat die de baby in de eerste zes maanden van zijn leven nodig heeft om gezond te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Geen ander soort melk, voedsel, drank of zelfs water is nog nodig. En het natuurlijke zuigritme van de baby is het beste voor de moeder en de productie van de moedermelk.

Afkolven

2-Phase Expression® – exclusief van Medela

Hoe drinken baby’s?

Onderzoek heeft aangetoond dat baby’s hun zuiggedrag tijdens de borstvoeding veranderen door in twee fasen te drinken. Eerst zuigen ze snel en licht om de toeschietreflex te stimuleren en de melk te laten stromen. Daarna gaan ze over op een langzamer en dieper zuigritme om zo snel mogelijk zo veel mogelijk melk te krijgen.

2phaseexpressionWat is 2-Phase Expression®?

Het is de enige op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde borstkolf technologie die het natuurlijke zuigritme van een baby imiteert. De unieke combinatie van snelle stimulatie en langzamer afkolven maakt het kolven bijzonder aangenaam, comfortabel en efficiënt.

• Voelt aantoonbaar net zo aan als uw baby
• Geeft aantoonbaar meer melk in kortere tijd
• Aantoonbare snellere toeschietreflex en snellere melkstroom

Borstkolven van de nieuwste generatie

Symphony®

Deze krachtige borstkolf (verkrijgbaar in onze apotheek) en uitsluitend bestemd voor verhuur geeft de moeder het meest natuurlijke gevoel en is technisch zeer geavanceerd. Eerste keuze voor moeders die starten met afkolven!  Ideaal voor wie langdurig en veelvuldig moet kolven.

• Met 2-Phase Expression
• Enkel of dubbel kolven
• Buitengewoon stil
• Bescherming tegen overlopen
• Zuigkracht nauwkeurig instelbaar
• Verkrijgbaar met statief

Pump In Style® Advanced

Met deze elektrische borstkolf in een trendy rugzak is de actieve en werkende moeder volledig uitgerust voor het afkolven – op elk moment, op elke plek, elke dag. Ideaal voor intensief en langdurig gebruik. Deze borstkolf is verkrijgbaar in onze apotheek (uitsluitend verkoop).

• Met 2-Phase Expression
• Zacht en comfortabel SoftFit Borstschild
• Enkel of dubbel kolven
• Uitneembare motor unit en koeltas
• Werkt op lichtnet of batterij

Freestyle®

De kleinste dubbele elektrische borstkolf ter wereld geeft een moeder meer tijd en flexibiliteit in haar dagelijkse leven.
Ideaal voor dagelijks en frequent gebruik. Deze borstkolf is verkrijgbaar in onze apotheek (uitsluitend verkoop).

• Met 2-Phase Expression
• Om dubbel of enkel mee te kolven
• SoftFit Borstschild en PersonalFit Borstschild voor maximaal comfort en resultaat
• Hands-free accessoires voor meer bewegingsvrijheid tijdens het kolven (ook te gebruiken in combinatie met de Medela Comfort zwangerschaps- en voedings-BH)
• Stijlvolle schoudertas met koeltasje voor meer gemak onderweg
• Oplaadbare accu biedt 3 uur kolftijd
• Display met verlichting biedt informatie over de kolfsessie
• Geheugenfunctie voor het bewaren van favoriete instellingen

Swing®

Een elektrische borstkolf die zich perfect aan het dagelijkse leefpatroon van een dynamische moeder aanpast. Ideaal voor incidenteel (part-time werkende moeders) en regelmatig gebruik – handig, trendy en stil. Deze borstkolf is verkrijgbaar in onze apotheek (uitsluitend verkoop).

• Met 2-Phase Expression
• Ideaal voor thuis en onderweg
• Zacht masserend SoftFit Borstschild
• Werkt op lichtnet of batterij

Harmony®

Deze handkolf is ideaal voor moeders die maar af en toe melk afkolven en het vertrouwde gevoel van hun baby niet willen missen. Deze borstkolf is verkrijgbaar in onze apotheek (uitsluitend verkoop).

• Met 2-Phase Expression
• Ergonomische draaihendel
• Zacht masserend SoftFit Borstschild
• Minder onderdelen dan andere handkolven

 

refluxbedAnti-reflux bed

Iets meer dan de helft van alle 3 tot 4 maanden oude baby’s ‘spuugt’ dagelijks. Ongeveer 20 % van alle ouders zoekt medische hulp wegens het frequent regurgiteren en het daarmee gepaard gaande ongemak.

In december 2006 startte het kinderziekenhuis van het UZ Brussel i.s.m. het bedrijf Multicare een onderzoeksproject op. Dat resulteert vandaag in ‘AR-bed, een babybedje met een stijle hellingsgraad’.

Reflux

Regurgitatie betekent het teruggeven van voeding “regurgiteren” of spugen. Het is een verschijnsel dat bij veel baby’s zeer regelmatig voorkomt. Gastro-oesofageale reflux betekent het terugvloeien van maaginhoud in de slokdarm. Meestal heeft reflux te maken met een plotse verslapping van de nog niet volledig ontwikkelde sfincter tussen de lage slokdarm en de maag. Deze sfincter kan zijn barrièrefunctie dus nog niet goed vervullen, waardoor voeding terug stroomt in de slokdarm, in de mond en soms ook in de luchtwegen.

In de loop van het eerste levensjaar zal de sfincter zich meestal verder ontwikkelen en zijn functie volledig uit kunnen oefenen. Iets meer dan de helft van alle 3-4 maand oude baby’s regurgiteren dagelijks. Ongeveer 20 % van alle ouders zoeken medische hulp wegens het frequent regurgiteren en het ongemak (wenen) van hun baby.

Positionering als therapie

In de periode voor er was aangetoond dat buiklig een verhoogd risico inhield voor wiegendood, was buiklig, na aanpassen van de frequentie en het volume van voeding, met een hellingsgraad van 30° de eerste stap in de behandeling. Verscheidene wetenschappelijke studies toonden de efficiëntie van deze methode aan, waardoor het medicatiegebruik kon beperkt worden.

Daar ruglig bij 30° inefficiënt bleek te zijn, startte in december 2006 de Eenheid Kindergastro-enterologie van het UZ Brussel Kinderen in samenwerking met het bedrijf MULTICARE  een onderzoeksproject op. Dit gebeurde onder leiding van prof. dr. Y. Vandenplas. Zijn afdeling is een internationaal leidinggevend centrum in dit domein.

De taak van MULTICARE bestond erin om aangenaam slaapcomfort te bieden bij een steile hellingsgraad van 40° of 50°. MULTICARE is bekend op de markt als producent van wetenschappelijk onderbouwd slaapcomfort voor baby’s en kinderen.

Resultaat: het AR-bed

Het AR-bed kan vlot in een  spijlenbed geplaatst worden. Prof. Yvan Vandenplas: “De meerderheid van de baby’s regurgiteerden merkelijk minder; zij gaven minder frequent en minder grote hoeveelheden voeding terug. Vooral zuigelingen die kort na het drinken veel voeding teruggeven en daarbij veel huilen, blijken rustiger in dit bed. Hoewel de hellingsgraad (40° of 50°) indrukwekkend is, blijken de meeste kinderen rustig te slapen in deze houding. We denken dan ook dat het AR-bed vooral nuttig is in de periode kort na de voeding. Bij een zeldzaam aantal kinderen was er nauwelijks beterschap.”

De breedte van het bedje is 55 cm, zodat het past in een standaard-spijlenbed van 60 x 120 cm. Het binnenwerk van de basis is vervaardigd uit licht (PU-schuim) maar stevig materiaal, zodat het de nodige stabiliteit biedt (beantwoordt aan de norm die hieromtrent gehanteerd wordt in de meubelsector). Het feit dat het licht is maakt het gemakkelijk handelbaar en transporteerbaar. Het is ook “meegevend” zodat baby of peuter zich niet bezeert bij eventueel stoten. De matras bezit hoogwaardig elastisch schuim voor de nodige ergonomische ondersteuning. Alles is bekleed met een ademende, allergeendichte bekleding.

Verhuur

Momenteel kan dit bedje niet meer bij ons gehuurd worden, maar als hier toch vraag naar is kan u ons altijd bellen & dan zullen wij u doorverwijzen naar de instantie die deze kan verhuren aan u!

 

Checklist bij geboorte

Kom langs in de apotheek om een gepaste lijst samen te stellen op uw maat.