preloader

Homeopathie

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op het principe ‘het gelijke met het gelijkende behandelen’. Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de hele mens centraal staat. Als lichaam, geest en sociaal functioneren niet in evenwicht zijn, kan een mens ziek worden. Het is dan ook van belang om het evenwicht te herstellen.

Homeopathische middelen worden bereid op basis van een extract van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong. Indien het extract in pure vorm zou worden toegediend, zou dit symptomen geven die lijken op die van de te behandelen ziekte. Het extract stof wordt daarna in een aantal stappen verdund en telkens krachtig geschud (potentiëren), waarbij de ‘energie’ van het extract wordt overgebracht op het oplosmiddel. De meest gekende vorm zijn dan ook druppels, maar ook globulen en andere vormen kunnen worden bereid.

Wij beschikken over het gamma (geheel of gedeeltelijk) van o.a. onderstaande firma’s. Daarnaast kunnen we ook op maat bereidde homeopathische middelen voor u bestellen.

Heel
Boiron
VSM