preloader

Homeopathie & Fytotherapie

Homeopatie

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze gebaseerd op het principe ‘Het gelijke met het gelijkende behandelen’.

Homeopathische middelen worden bereid op basis van een extract van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong, dat bij toediening in pure vorm symptomen zou geven die lijken op die van de te bestrijden ziekte. De grondstof wordt daarna in een aantal stappen verdund en geschud (potentiëren), waarbij de ‘energie’ van de werkzame stof wordt overgebracht op het oplosmiddel. Een homeopathisch geneesmiddel komt hoofdzakelijk in drie vormen voor die oraal ingenomen dienen te worden: granulen (multidoses), globulen (unidoses) en druppels. Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de hele mens centraal staat. Als lichaam, geest en sociaal functioneren niet in evenwicht zijn, kan een mens ziek worden. Het is dan ook van belang om het evenwicht te herstellen.

Wij beschikken over het gamma (geheel of gedeeltelijk) van o.a. volgende firma’s. Verder kunnen ook op maat gemaakte homeopathische middelen bestellen  rechtstreeks bij de firma’s. Als u deze besteld zal deze de volgende dag al kunnen afhalen.

heelbach

 

Fytotherapie

fytotherapieFytotherapie betekent letterlijk ‘behandeling met planten’ en behoort tot de alternatieve geneeswijzen die een steeds prominentere plaats innemen naast de reguliere gezondheidszorg. Vele voedingssupplementen maken gretig gebruik van de kracht van de natuur.

Sinds mensenheugenis is bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking kunnen hebben en al even lang wordt daar gebruik van gemaakt. Plantengeneeskunde of fytotherapie kan bijgevolg als voorloper van de moderne geneeskunde aanzien worden. Het grote verschil met homeopathie is dat fytotherapeutische middelen net als reguliere medicatie worden gekozen tegen een bepaalde klacht. Bv. bij krampen wordt een krampverlichtend middel gekozen.

Fytotherapie kunnen we gebruiken als thee, tinctuur, tabletten of capsules, kompressen,… We hebben o.a. een ruim assortiment thee (losse en in theebuiltjes) voorradig!

Wij beschikken over het gamma (geheel of gedeeltelijk) van o.a. volgende firma’s: