preloader

Incontinentie- en stomamateriaal

Incontinentie is het niet of nauwelijks kunnen ophouden van urine en/of ontlasting. Veel mensen die er mee te maken hebben verzwijgen het voor hun omgeving, uit schaamte, of angst voor onbegrip en afwijzing.

De afgelopen jaren zijn veel verschillende materialen op de markt gebracht om mensen met incontinentie meer vrijheid en comfort te bieden. De vele soorten, vormen en maten zijn op de verschillende vormen van incontinentie aangepast: inleggers, optrekbroekjes, pampers, onderleggers (wegwerp of afwasbaar),… . De urine en/of ontlasting kan op verschillende manieren worden opgevangen, afhankelijk van de oorzaak en de hoeveelheid urine/ontlastingsverlies. Er zijn incontinentieverbanden speciaal voor mannen of vrouwen verkrijgbaar.

We kunnen u op een discrete manier de verschillende mogelijkheden toelichten. U kan ook steeds vragen naar gratis stalen van verschillende soorten verbanden. Wij bezitten een erkenningsnummer voor kleine bandagisterie. Dit maakt dat een groot deel van dit incontinentiemateriaal voor u terugbetaald is.

Ook kunnen wij het incontinentiemateriaal van Hartmann en Tena aan zeer voordelige prijzen verdelen. Op Tena krijgt u 20% korting en op Hartmann zelfs 40% korting! 

Download hier onze cataloog

tena incontinentie materiaal hartmann incontinentie materiaalZorpunt CMYK staand

Stomamateriaal

Een stoma is een onnatuurlijke al dan niet kunstmatige opening die een lichaamsholte verbindt met de buitenwereld. Wanneer door een stoornis of ziekte van de darmen of urinewegen de ontlasting of de urine het lichaam niet meer via de natuurlijke weg kan of mag verlaten, is het noodzakelijk een stoma te maken (aan te leggen). De aanleg van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis. Goede zorg en de juiste stoma-opvangmaterialen kunnen een deel van uw onzekerheid wegnemen.

Aangezien er een zeer uitgebreid assortiment stomamateriaal bestaat, hebben wij deze niet in voorraad. Op uw verzoek kunnen wij steeds het gewenste materiaal voor u bestellen.

Wij zijn erkend door de mutualiteit voor levering van ileostomie, colostomie, ambulant urinaal en tracheacanule. Bij aankoop van stomamateriaal geven wij een speciaal formulier mee waarmee u tussenkomst van uw ziekenfonds kan verkrijgen.