preloader

Thuiszorgmateriaal

Bloeddrukmeters

Hoge bloeddruk (hypertensie). Je voelt er eigenlijk niets van. Maar toch is het belangrijk om een hoge bloeddruk omlaag te krijgen. Want wie langdurig een te hoge bloeddruk heeft, loopt meer kans op hart- en vaatziekten.

U kan uw bloeddruk en hartslag laten meten bij de dokter, of u kan het zelf doen. Er zijn op de markt enorm veel elektronische bloeddrukmeters te verkrijgen. Niet alle bloeddrukmeters zijn van dezelfde kwaliteit, er zijn er zelfs veel van erg bedenkelijke kwaliteit. Wereldwijd zijn er ongeveer 4 onafhankelijke bedrijven die bloeddrukmeters valideren. Deze bedrijven voeren tests uit op apparaten om hun effectiviteit na te gaan en geven ze een score. Daarom raden wij aan voor de aanschaf van een bloeddrukmeter na te gaan of deze “klinisch gevalideerd” is en niet “klinisch getest”. Al onze bloeddrukmeters zijn klinisch gevalideerd en beschikken over een bijzonder goede meetnauwkeurigheid!

Wij beschikken zowel over polsbloeddrukmeters als bloeddrukmeters voor de bovenarm.

hartmann omron

 

Comfortschoenen & podologie

Voetproblemen? Diabetespatiënten (vochtophoping, wondjes,…), reumapatiënten (eeltvorming, pijnlijke gewrichten,…) en senioren (hielpijn, instabiliteit, vaatproblemen,…) worden regelmatig met voetproblemen geconfronteerd.

Speciaal voor deze patiëntengroepen werd het gamma Podartis schoenen ontwikkeld. Dit zijn comfortschoenen met volgende eigenschappen:

• automodelerend weefsel: past zich automatisch aan aan de voetvorm en verhindert pijnlijke wrijving.
• anti-wrijving concept: de schoen is zo gemaakt dat er geen drukpunten of naden aanwezig zijn aan de voor- en de achtervoet.
• extra ruime insteek met velcro sluiting
• aangepaste antislip zool:
• comfortabele uitneembare inlegzolen
• superlicht

Ook heel belangrijk, in het bijzonder voor diabetici, is dat de kousen niet afsnoeren, zodat een goede doorbloeding van de voet en het onderbeen mogelijk is. De BOTA-soft kousen werden hiervoor speciaal ontwikkeld, zodat de patiënten een aangename kous hebben die aan de modernste comforteisen voldoet.

Verder beschikken wij ook over diverse hieltjes en zolen. Kortom een compleet gamma hulpmiddelen voor afwijkingen en problemen aan de voeten.

bota

Te huren thuismateriaal

Een voortdurend vergrijzende bevolking doet het belang van de thuiszorg toenemen.  Zorgbehoevenden geven de voorkeur aan verzorging in de eigen omgeving. Thuiszorg is persoonlijker, biedt meer zelfstandigheid aan de patiënt en geeft de mogelijkheid langer thuis te blijven.

Materialen

Uw apotheker biedt een compleet gamma producten aan die het verzorgen van een zieke thuis mogelijk maken. De meeste artikelen worden te huur en, indien gewenst, te koop aangeboden met deskundige uitleg. Vb: krukken, een loopwagentje, een rolstoel, elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed, aërosoltoestellen, bloeddrukmeters, hulp bij incontinentie,… Ook een afkolftoestel, babyweegschaal , een plaswekker en dergelijke kunnen hier gehuurd worden. Thuislevering mogelijk indien gewenst.