preloader

Blog

Blog

Muggenseizoen – hoe kan je jezelf wapenen?

Muggenseizoen – hoe kan je jezelf wapenen?

De zomer.. Ze heeft heel veel goede eigenschappen zoals zon, zee, langer buiten zijn, terrasjes doen etc. Maar 1 groot nadeel dat we allemaal kennen: de overmaat aan muggen! De ene persoon heeft meer last van muggenbeten dan de andere. Er wordt vaak gezegd dat mensen met ‘zoet bloed’ degene zijn die het meeste last hebben, maar dit is een fabeltje!

Hieronder lijsten we wat tips & weetjes op om de muggen de baas te kunnen gedurende de zomerdagen.

1.Vermijd stilstaand water! 
Stilstaand water vormt een bron waarin muggen zich kunnen voortplanten. Denk hierbij aan regentonnen of afvoerputjes etc. Let hierop.

2. Lichtgekleurde kledij
Op lichte kledij zie je de muggen zitten. Wil je je optimaal beschermen, draag je uiteraard best lichte kledij met lange mouwen of broekspijpen.

3. Anti-mug repellents 
Anti-mug producten zijn beschikbaar onder allerlei vormen! Het is echter belangrijk te kijken welke ingrediënten er in je product zitten. Hieronder kort een overzichtje:

-DEET
Dit is het meest gekende ingrediënt in een anti-mug product. Het komt voornamelijk voor in een gehalte van 30% of 50%. Het mag bij zwangere vrouwen & kinderen gebruikt worden, maar dan best in de dosis van 30%. Indien er naar een malariagebied gegaan wordt, is 50% zeker aangeraden. Beide doseringen mogen gebruikt worden vanaf 2 jaar, maar de 50% zal 10u lang beschermen, in tegenstelling tot 7u bij 30%.
Bij het gebruik van DEET zijn er wel wat zaken die je moet weten! DEET vermindert de werking van zonnecrèmes. Om die reden smeer je dus best een hogere factor. Ook het contact met de ogen, lippen of geschaafde huid dient vermeden te worden. Was altijd de handen na het gebruik van DEET.

-IR 3535
Een dosering van 20% mag gebruikt worden vanaf 3 maanden. 30% mag gebruikt worden vanaf 1 jaar. Dit ingrediënt geeft gedurende 8 uur bescherming.

– Citrodiol
Dit ingrediënt mag gebruikt worden vanaf 3 maanden, alsook bij zwangere vrouwen. Het is een ingrediënt van natuurlijke oorsprong. Dit middel beschermt ongeveer gedurende 6 uur.

4. Het gebruik van een muggennet
Een muggennet rondom je bed kan ook helpen. Het is mogelijk je muggennet in te spuiten met een anti-mug repellent.

 

Bij vragen of nood aan advies, kan u steeds bij ons terecht!