preloader

Blog

Blog

Schrik voor het coronavaccin? – 4 redenen waarom dit NIET nodig is

Schrik voor het coronavaccin? – 4 redenen waarom dit NIET nodig is

Onder de bevolking heerst een bepaalde twijfel omtrent het vaccin & hoe goed dit onderzocht is tijdens het maken ervan. We horen dat er gedacht wordt dat het vaccin covid veroorzaakt bij mensen, dat het gevaarlijk is, dat gezonde mensen het vaccin niet nodig hebben, dat het onmogelijk is zo snel een vaccin te ontwikkelen etc. Er is heel wat misvatting over het vaccin & veel schrik die onnodig is. Hieronder een woordje uitleg.

 1. De technologie heeft de laatste jaren niet stilgestaan
  De dag van vandaag kan men heel snel de genetische samenstelling van een virus achterhalen. Deze is nodig om een vaccin te kunnen ontwikkelen. Vroeger wist men niet alles wat men nu weet & duurde het dus veel langer om een virus te begrijpen en hiervoor een vaccin te maken. De technologie wordt gesofisticeerder & we zijn tot meer in staat.

 2. Verschillende fasen konden tegelijkertijd doorgaan
  Normaal gaat men pas over naar de volgende fase in de ontwikkeling van een vaccin, eens de vorige fase volledig is afgesloten. In dit geval startte men al een volgende fase op terwijl men zich nog in de vorige fase bevond. Zo kon alles sneller & tijdseffici├źnter gaan.

 3. Men moest niet van 0 starten
  Coronavirussen bestonden al voor het jaar 2020. We waren reeds bekend met 2 andere soorten coronavirussen, andere uiteraard dan het virus waar we nu zo fel mee te maken hebben. Voor de reeds bekende varianten, waren er al vaccins in de maak. Deze vaccins vormden een perfecte voorloper voor het vaccin dat we dit jaar zo nodig hadden. De basis was er & door aanpassingen en extra onderzoek, kon sneller een nieuw vaccin ontwikkeld worden.

 4. Het vaccin kreeg voorrang
  Voor dit vaccin werden alle stappen & fasen doorlopen zoals voor elk ander geneesmiddel dat op de markt komt. Omwille van het wereldbelang van dit vaccin & aangezien de nood zo hoog was, kreeg het proces voor het covid-vaccin voorrang, waardoor het de indruk opwekte sneller te gaan dan ‘normaal’.

Conclusie
Het is zeker niet gevaarlijk om een vaccin te laten inspuiten voor het coronavirus. Het vaccin is zodanig bestudeerd & getest dat er met zekerheid kan gezegd worden dat het veilig is. Het vaccin zal er ook niet voor zorgen dat je covid-19 krijgt, het zal er wel voor zorgen dat je lichaam klaar is om te vechten is in het geval je besmet raakt met corona.

Bron: Kava