preloader

Blog

Blog

Hoe je jouw handen kan sparen gedurende de coronacrisis – tips & tricks

Hoe je jouw handen kan sparen gedurende de coronacrisis – tips & tricks

Uitgedroogde handen die een beetje pieken & openliggen? Het zal u niet onbekend in de oren klinken. Nu we dagelijks tientallen keren onze handen wassen of ontsmetten met alcoholgel, raakt onze huid uitgedroogd. Onze huid wordt brozer waardoor ze makkelijker openliggen, wat dan weer tot ontstoken wondjes kan zorgen. Wij bieden tal van oplossingen voor u!

Hoe komt het dat onze huid uitdroogt door veelvuldig de handen te wassen?
Onze huid bevat een huidbarrière, bestaande uit tal van lipiden & hoorncellen. Deze lipidenbarrière zal irriterende stoffen buiten houden & het vocht binnenhouden. Door water & zeep, of alcohol, zal deze barrière aangetast worden, waardoor vocht uit de huid kan ontsnappen & onze huid uitdroogt.

Tips om je droge handen te verzorgen

1. Gebruik een voedende, vette handcrème. Wij produceren in de apotheek onze eigen handcrème met olijfolie. Olijfolie heeft het kenmerk de huid enorm te hydrateren. Dit komt omwille van linolzuur dat erin zit.

2. Was je handen met koud water ipv lauw of warm water.

3. Gebruik een wasolie voor de handen die de huid gaat rehydrateren. Ons team is volop bezig met een eigen handolie te creëren om de handen te wassen, die na het drogen een filmpje op de huid achterlaat & de handen lekker zacht laat aanvoelen. Door dit filmpje zal opnieuw de huid beschermd worden tegen vochtverlies van binnenuit. Door deze te combineren met het gewoon handen wassen of ontsmetten, spaar je de handen toch een beetje.

 

Conclusie: je handen veelvuldig wassen in deze periode kan geen kwaad, dat moet je zeker doen! Het is vooral belangrijk uw handen nadien goed te verzorgen. Was ze tussendoor met een voedende wasolie & smeer ze voor het slapengaan in met een dikke laag handcrème. Op deze manier doorstaan uw handjes deze periode samen met ons!