preloader

Blog

Blog

Het coronavirus – al uw vragen beantwoord

Het coronavirus – al uw vragen beantwoord

Het coronavirus.. het onderwerp waar je niet omheen kan de dag van vandaag. Maar wat is dit nu en hoe bang moeten we nu eigenlijk zijn? Is het nodig dat we binnen blijven & alle contact vermijden of is het eigenlijk allemaal zo erg nog niet?.. Hieronder even een korte toelichting.

Wat is dit virus nu eigenlijk?
Het coronavirus behoort tot de familie waar ook de verkoudheidsvirussen toe behoren. De meeste coronavirussen infecteren dieren zoals katten & vogels. Het coronavirus waar we nu over spreken is het SARS-CoV-2, dat ook mensen kan infecteren. We zien dat er nog steeds meer mensen sterven door de gewone griep, dan door het coronavirus, maar het coronavirus op zich zou wel dodelijker zijn als we puur naar de cijfers kijken. Het is gewoon zo dat er meer mensen zijn met gewone griep dan met het coronavirus & daarom wordt gezegd dat er meer sterfte is door de griep.  80% van de mensen kent een mild verloop van deze coronaziekte dus dit is al zeker geruststellend.

Hoe herken je het virus?
De patiënt ervaart kortademigheid, vaak hoesten en meestal ook koorts. Een vermoeid gevoel overheerst & spierpijn kan ook voorkomen. 20% van de patiënten ervaren een ernstig verloop van de ziekte & hebben te maken met een longontsteking. Deze kan mogelijks gevaarlijk zijn voor oudere mensen & mensen met een verminderd immuunsysteem.
Virussen hebben de eigenschap te muteren & zo hun gedrag aan te passen waardoor ze moeilijker herkend worden & dus ook moeilijker te behandelen zijn. Daarom dienen we nu dus extra voorzichtig te zijn.

Hoe voorzichtig moeten we nu echt zijn?
Het is zo dat het virus kan overgedragen worden door hoesten & niezen. Het virus kan enige tijd overleven in ruimtes & op oppervlakten. Je kan niet meer doen dan regelmatig uw handen wassen & ontsmetten met alcoholgel alsook uw mond of neus te bedekken als u moet hoesten of niezen. Stel dat u iemand zou passeren op straat die het coronavirus heeft, is de kans dat u zelf besmet raakt vrij klein. Er is een nauw & langdurig contact nodig met iemand om een besmetting te laten doorgaan. Het dagdagelijks dragen van een mondmasker heeft dus niet veel zin!

 

Als u vragen heeft, kan u altijd bij ons terecht!
Indien u interesse heeft in onze huisgemaakte alcoholgel (70%), kan u ons gerust via mail of telefoon contacteren!