preloader

Blog

Blog

Draag zorg voor je huid onder je mondmasker

Draag zorg voor je huid onder je mondmasker

Nu we vaak verplicht worden om een mondmasker te dragen, wordt onze huid blootgesteld aan andere omstandigheden dan degene die ze altijd gewoon was. Irritatie, rode plekken & opstoten van acné zijn zaken die nu veel meer voorkomen dan voorheen. Ook kan het dat sommige mensen niet goed reageren op de stoffen waaruit de mondmaskers gemaakt zijn. Hieronder een woordje uitleg!

Wrijving is de grootste boosdoener
Zo een mondmasker zit continu te wrijven tegen het huidoppervlak. In combinatie met warmte & vochtigheid zal de huid beschadigd raken & dus ook toegankelijker voor ziekteverwekkers.

Opstoot van acné
Omdat het zweet niet weg kan van onder het masker, raken de poriën verstopt. Dit zal acné verergeren. Om dit een beetje tegen te gaan, is het bijvoorbeeld beter als vrouw om je make-up gebruik te beperken onder het masker. Ook is het belangrijk de huid te reinigen ’s ochtends & ’s avonds (dit zelfs ook in periodes waar je geen mondmasker draagt!!). Een andere tip is om het masker regelmatig te vervangen.

 

Vraag dus zeker raad aan ons als je merkt dat je een geïrriteerde huid hebt, of  indien je hulp wilt bij het kiezen van een goede reiniging voor je gezicht!