preloader

Blog

Uncategorized

Helpen vitamine D & zink tegen het coronavirus?

Helpen vitamine D & zink tegen het coronavirus?

Men hoort nu meer & meer dat we vitamine D moeten innemen, naast zink, om ons te wapenen tegen het coronavirus. Er wordt wel eens gedacht dat een besmetting met het virus dan milder zou verlopen. Na onderzoek & tal van studies, raadt de Hoge Gezondheidsraad aan om deze 2 zaken niet systematisch in te gaan nemen. Hieronder kort een woordje uitleg.

Het is uiteraard belangrijk dat uw vitamine D & zink concentratie in het bloed voldoende zijn. Zink & vitamine D zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Het is wel kort door de bocht om te zeggen dat door het innemen van zink & vitamine D, we daarom minder last zullen hebben bij besmetting met het coronavirus. We moeten dus voorzichtig zijn met op eigen houtje extra te gaan innemen.

 1. Vitamine D
  Het belangrijkste is in de eerste plaats om voldoende vitamine D binnen te nemen via de voeding of het zonlicht (als mogelijk).
  Vitamine D is aanwezig in kaas, melkproducten, eieren of vette vis.
  In sommige specifieke gevallen is het wel noodzakelijk vitamine D in te nemen, maar dit zal dan op advies van de arts zijn (bijvoorbeeld zwangere vrouwen, mensen in rusthuizen, .. ).

  Ben je besmet met het coronavirus, laat je best eerst je vitamine D concentratie in het bloed nakijken alvorens over te gaan tot het bijnemen ervan. Het is namelijk mogelijk om te veel vitamine D te hebben, dat zich dan gaat opstapelen in ons lichaam.

 2. Zink
  Ook voor zink is het belangrijk het grootste deel via de voeding binnen te krijgen. Zink zit in vlees, melkproducten, vis & granen bijvoorbeeld.
  Indien je tot de risicogroepen behoort om besmet te raken met het coronavirus, kan een zinksupplement eventueel nuttig zijn. Dit dient besproken te worden met de arts alvorens te starten.

Voor meer informatie, kan je verder lezen via volgende link:
https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/zijn-vitamine-d-en-zink-wondermiddelen-tegen-het-coronavirus

Voor verdere vragen of bezorgdheden, kan u steeds bij ons terecht.