preloader

Sofie Ruts

FOTO SITE

Sofie Ruts

Seksuoloog en relatietherapie

Wie ben ik?

Ik ben Sofie Ruts. In 2016 ben ik afgestudeerd als Bachelor in het Sociaal Werk. Omwille van mijn interesse voor seksualiteit en seksueel welzijn, heb ik nadien een Master in de Familiale en Seksuologische wetenschappen gevolgd. U kan bij mij terecht voor al uw vragen rondom seksualiteit en relaties (relatietherapie) of seksuele moeilijkheden. Als seksuoloog heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in seksualiteit bij chronische ziekten en (borst)kanker. Een chronische ziekte (zoals diabetes, multiple sclerose, reuma, spierziekte, hart- en vaatziekte, longziekte, ...)/(borst)kanker heeft een impact op seksualiteit. Daarnaast geef ik vormingen op maat.

Voor welke bezorgdheden kunt u bij mij terecht?

U kan bij mij terecht met al uw vragen over (uw eigen) seksualiteit en/of relatie
Relationele problemen (relatietherapie)
Verschil in verlangen qua frequentie of aard van seksualiteit (bij een koppel)
Te weinig of te veel zin in seks
Problemen met seksuele opwinding
Vaginale droogte
Erectieproblemen
Problemen met orgasme: niet, te snel of te traag klaarkomen
Pijn bij het vrijen
Seksuele aversie
Positieve seksualiteit: een boost geven aan uw seksleven
Seksueel welzijn
Vragen, twijfels of zorgen i.v.m. seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit
Vragen/zorgen rond seksueel grensoverschrijdend gedrag (dader of slachtoffer)
Vragen rondom menopauze
Kinderwens
Seksualiteit bij chronische ziekten
Vragen/problemen over seksualiteit en kanker
Seksuele of relationele vragen van personen met een beperking

Therapie

In therapie leg ik de focus op het unieke verhaal van elk individu. Als seksuoloog vind ik het belangrijk dat ieder individu de kans krijgt om seksualiteit op een positieve manier te beleven. Daarom gaan we samen opzoek naar een invulling van intimiteit en seksualiteit die voldoening geeft. De krachten en mogelijkheden van een persoon of koppel worden zeker meegenomen in het verhaal. U kan individueel terecht voor uw seksuele of relationele bezorgdheden. Het is ook mogelijk om als koppel bij mij in therapie te komen.

Ik ben me er zeker van bewust dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om over seksualiteit te praten. Daarom zorg ik steeds dat er een veilige omgeving gecreëerd wordt in de therapie.

Ik vind het belangrijk om een therapie te kunnen bieden waarin de seksuele moeilijkheden centraal staan en waarin de vraag naar hulp zo goed mogelijk beantwoord wordt.

Hoe verloopt een begeleiding?

Eerst maken we een afspraak voor een intakegesprek om te luisteren naar uw/jullie vragen. Daarna plannen we vervolggesprekken in waarin de therapie op een individuele en respectvolle manier zal verlopen.

Praktisch

Een sessie (individuele of koppel therapie) duurt 60 minuten. De kostprijs hiervan is €50.
Beschikbaarheid: donderdagavond (indien, dit niet mogelijk is voor u, kunnen we naar een ander geschikt moment samen zoeken).

Een afspraak maken kan via het secretariaat: 014 27 07 77

of rechtstreeks bij Sofie:

Via telefoon: 0468 24 57 31