preloader

Cindy Jacobs

thumbnail_IMG_0789

Cindy Jacobs

Psychotherapeute, rouw en verlies

"Een lach en een traan kunnen hand in hand gaan. Samen op weg naar de juiste balans..."

Wie is Cindy?

Door een aantal moeilijke gebeurtenissen in mijn leven groeide de nood aan een carrière wending. Na het behalen van mijn certificaat rouwtherapeute, het volgen van een opleiding tot lifecoach en een cursus ‘ je kan je leven helen’, voelde ik mij klaar om stapsgewijs een eigen praktijk te starten in 2019. Mede door het zelf beleven, doorleven en overleven van een verlieservaring voelde ik sterk de drang om iets te kunnen betekenen voor mensen in rouw en verlies. Want praten helpt, ook al nam ik zulke woorden niet voor waarheid toen mijn 16 maanden oude dochtertje Laure* overleed.

Stap voor stap herwon ik de overtuiging dat ook ik recht had om terug gelukkig te worden.

Daarnaast is rouwtherapie voor mij veel breder dan alleen de link naar overlijden. Denk maar aan ziekte, scheiding, ontslag, adoptie, pensioen, fysieke beperking, ongewenst kinderloos,.. Om hier ook een antwoord op te kunnen bieden, vond ik het nodig om eveneens de opleiding life-coach te volgen.

Zelf zie ik me meer als bewustwordingscoach doorheen alle fasen van het leven.

Mijn visie op rouw en bewustwording

Rouwen vraagt tijd, doorzettingsvermogen, maar doet vooral veel pijn. Pijn die fluctueert in intensiteit van dag tot dag. Als therapeute kan ik de pijn niet wegnemen. Wel wil ik helpen de scherpte ervan te verzachten en het draagbaar te maken voor jou. En op dagen dat de pijn in alle hevigheid toeslaat, wil ik er voor je zijn..

Verandering begint bij bewustwording. Bewustwording is een staat van zijn waarin je invloed kan uitoefenen op een bepaalde situatie. In deze toestand ben je in staat nieuwe dingen te leren. Verder durven en willen kijken, in dialoog gaan met jezelf, uiting geven aan wat je voelt en wat het met je doet.

Doorheen de sessies krijg je inzichten die je zullen helpen in dit bewustwordingsproces.

Mijn aanpak

Luisteren naar jouw verhaal is de meest belangrijke en eerste stap.

Ik luister zonder oordeel en bouw samen met jou een sfeer van vertrouwelijkheid op waar alles kan en mag gezegd worden. Gezamenlijk gaan we op zoek naar handvaten die kunnen helpen bij jouw rouwproces. Gezien dit een zeer persoonlijk traject is, werk ik op jouw tempo om je zo door deze fase van je leven te begeleiden.

Samen een weg banen om het verdriet dat overheerst enigszins draagbaar te maken..